Sastojci za premaz za jufke:
Umutiti tri jaja, tri kašike šećera, dva dcl ulja, dva dcl jogurta, 100g griza, prašak za pecivo, vanilin šećer i ostaviti da griz nabubri.
Sastojci za fil:
Od jedne litre mlijeka odvojiti dva dcl pa dodati tri pudinga od vanilije. Izmješati da nema grudvica, a ostatak mlijeka skuhati sa 10 kašika šećera i dodati razmućeni puding. Kuhati da se sjedini. Ostaviti da se ohladi smjesa.
Odvojiti tri Klas jufke, pa prvu premazati sa četiri do pet kašika premaza, staviti drugu jufku na nju i nju premazati premazom pa staviti treću jufku uz rub treće jufke rasporediti 250 g skuhanog ohlađenog pudinga i zarolati. Isto uraditi i s ostalim jufkama tako da dobijemo četiri štrudle. Sve štrudle premazati uljem i ispeći. Po želji posuti šećerom u prahu. Prijatno!