Klas Skockani hljebovi sa rokom trajanja 30 dana !

Kompanija Klas d.d. Sarajevo plasirala je na tržište nove “Skockane hljebove” koji su, usljed produženog roka trajanja do 30 dana, od sada dostupni na tržištu cijele Bosne i Hercegovine. Riječ je o šest Klasovih hljebova: Bosanski, Londonac, Sarajevski, Visokoproteinski , Zlatni i Skandinavac. 

“Radi se o apsolutnoj inovaciji u pekarstvu u koju smo uložili 1 milion KM. Vlastitim znanjem, i uz pomoć i podršku vrhunskih svjetskih stručnjaka, pasterizacijom kao potpuno prirodnom metodom, produžili smo rok trajanja hljebu. Zato je od sada Klasov hljeb dostupan širom Bosne i Hercegovine. Kao kompanija sa tradicijom od 118 godina, Klas je oduvijek svojim inovativnim pristupom nametao trendove na tržištu.

Novi “Skockani hljebovi” peku se upotrebom pažljivo odabranih sirovina, u strogo kontrolisanim uslovima proizvodnje i korištenjem inovativnog procesa pasterizacije. Svi ovi hljebovi su u skladu sa savremenim svjetskim trendovima upakovani u unaprijeđeno pakovanje.

Klasovo brašno od kojeg se proizvode “Skockani hljebovi” ne sadrži enzime niti aditive, a vrhunski kvalitet brašna i svih ostalih proizvoda se osigurava strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom – ISO, HACCP, i Halal. Kompletan proizvodni proces je automatiziran i ni u jednom trenutku pšenica potrebna za proizvodnju se ne izlaže rizicima koji bi mogli narušiti njen tehnološki i zdravstveni kvalitet.

Dijetalni hljeb

Klas kontinuirano radi na novim proizvodima koji su prilagođeni potrebama naših potrošača. Ovaj put smo za vas napravili Dijetalni hljeb!


To je dnevni, svježi proizvod koji u sebi ne sadrži aditive tj. E brojeve, a sadrži visoki udio vlakana.


Svježeg i hrskavog ga možete kupiti svaki dan u vama najbližim prodavnicama na području Sarajeva.

Sarko Milk Roll 6 u novom pakovanju!

Kako bismo zaštitili svježinu i prepoznatljivi ukus svakog Milk Roll-a, upakovali smo ih u pojedinačna pakovanja.

Redizajnirano i praktično pakovanje omiljenog rolata pruža Vam mogućnost da u potpunosti uživate u svakom zalogaju, bilo kad i bilo gdje.

Milk Roll 6, nepromijenjene kvalitete i ukusa i po istoj cijeni, možete pronaći u Vama najbližim trgovinama.

Dnevni hljebovi
sada u inovativnom pakovanju!

Omiljene dnevne hljebove Polubijeli, Penzioner i Narodni, unaprijedili smo pakovanjem u zaštitnu foliju.

Kvalitet, kao i cijena ovih hljebova ostaju nepromijenjeni, a Vama smo pružili sigurnost u higijensku ispravnost proizvoda.

Zaštitna folija Vam garantuje da hljeb niko nije dirao prije Vas, a također omogućava da hljeb sačuva okus i hrskavu koricu kao kod onog koji je neupakovan.

Dodatne prednosti ovakvog pakovanja su duža svježina i lakše prepoznavanje na polici.

Visokoproteinski hljeb

Klasov Visokoproteinski prvi put je izašao na tržište 2017. godine i ostvario nevjerovatne tržišne rezultate. Prateći potrebe naših potrošača, odlučili smo se za korak dalje, pa sada vaš omiljeni Visokoproteinski možete naći u upečatljivom novom pakovanju. 

Klasov Visokoproteinski proizveden je od sojinog brašna i pšeničnih mekinja, sa sjemenkama lana, susama, suncokreta, zobenih i ječmenih pahuljica.

Mekinje i sjemenke obezbjeđuju ovom hljebu značajne količine biološki aktivnih nutrijenata, vitamina i mineralnih materija. Prehrambena vlakna ovaj hljeb čine vrlo značajnim za zdravlje probavnog trakta i crijeva, ubrzavaju varenje hrane i iskorištavanje nutrijenata, hrane dobre bakterije koje su značajne za zdravlje crijeva. Nezasićene masne kiseline omega-3 čuvari su našeg srca, djeluju protivupalno, utiču na zdravlje mozga.

Proteinski hljeb je idealan za sportiste, vegetarijance i sve one koji žele reducirati unos ugljikohidrata i zdravije se hraniti.

Samo tri kriške ovog hljeba mogu zadovoljiti 30 posto dnevne potrebe za proteinima i 20 posto ukupne potrebe za vlaknima. Visokoproteinski hljeb ima nisku energetsku vrijednost jer ne sadrži dodatne šećere. Bogat je izvor i omega-3 masnih kiselina, pa ima još značajniji uticaj na zdravlje. Ovaj hljeb trenutno distribuiramo na područja Sarajeva i Mostara, a plan nam je da ga plasiramo i na teritoriju cijele BiH.

JUFKE U KADICI

U svom asortimanu, Klas ima jufku u posebnom inovativnom pakovanju. Pakovanje je dizajnirano u formi čvrste posude, a koje je Klas prvi ponudio na bosanskohercegovačkom tržištu početkom 2017. godine. Jufka u čvrstoj posudi je zaštićena od lomljenja i isušivanja, a upakovana je uz inertni gas koji dodatno osigurava svježinu i trajnost proizvoda. Receptura jufke garantuje elastične listove, a tanka folija, osim dodatne zaštite proizvoda, ima i praktičnu svrhu jer služi kao dobra podloga za odmotavanje listova.

Stalnim radom na unapređenju cijelog asortimana Klasovih proizvoda, Odjel za razvoj novih i inovativnih proizvoda osluškuje potrebe potrošača i cijeni mišljenje onih koji konzumiraju naše proizvode. Ako želite da postanete zvanični Klasov degustator, da prvi probate i ocijenite proizvode koji se tek trebaju pojaviti na tržištu, molimo Vas da popunite kontakt obrazac:

9 + 12 =