Pjenastu umutiti maslac, dodati šećer u prahu, med, pa ponovo sjediniti. U priprmljenu masu dodati Zlatni puder, prašak za pecivo, pomiješani bijeli biiber i cimet. Sa kašikom lagano izmiješati sastojke pa sa rukom umijestiti tijesto. Kada je tijesto gotovo prekriti prozirnom folijom i odmoriti ga u hladnjaku jedan sat. Kada se tijesto odmorilo, pola tiejsta razvaljati na pobrašnjenu podlogu, utisnuti željeni kalup i oblikovati tijesto. Oblikovano tijesto staviti na papir za pečenje. Peći u rerni na 160°C, oko 20 minuta dok paprenjak ne porumeni. Ohladiti paprenjak i poslužiti.
Pretraga
Najnovije
Klasove Jaro napolitanke sa poboljšanom recepturom
Kupovinom Klas Skockanih hljebova pomažete porodicama iz SOS Dječijih sela u BiH
Zahvalnice uposlenicima kompanija Teleperformance BiH i Klas dd Sarajevo
Velika dvorišna rasprodaja
Klas sponzor Međunarodnog sajma turizma i ekologije “LIST”
Klas i ove godine partner na humanitarnom projektu podjele 1000 ramazanskih paketa
Recent Posts
Klasove Jaro napolitanke sa poboljšanom recepturom
Kupovinom Klas Skockanih hljebova pomažete porodicama iz SOS Dječijih sela u BiH
Zahvalnice uposlenicima kompanija Teleperformance BiH i Klas dd Sarajevo
Velika dvorišna rasprodaja
Klas sponzor Međunarodnog sajma turizma i ekologije “LIST”
Klas i ove godine partner na humanitarnom projektu podjele 1000 ramazanskih paketa