Pjenastu umutiti maslac, dodati šećer u prahu, med, pa ponovo sjediniti. U priprmljenu masu dodati Zlatni puder, prašak za pecivo, pomiješani bijeli biiber i cimet. Sa kašikom lagano izmiješati sastojke pa sa rukom umijestiti tijesto. Kada je tijesto gotovo prekriti prozirnom folijom i odmoriti ga u hladnjaku jedan sat. Kada se tijesto odmorilo, pola tiejsta razvaljati na pobrašnjenu podlogu, utisnuti željeni kalup i oblikovati tijesto. Oblikovano tijesto staviti na papir za pečenje. Peći u rerni na 160°C, oko 20 minuta dok paprenjak ne porumeni. Ohladiti paprenjak i poslužiti.
![title_recepti](https://klas.ba/wp-content/uploads/2020/06/title_recepti.png)
Paprenjak
![red-line](https://klas.ba/wp-content/uploads/2019/01/red-line.png)
Sastojci
Jaja 2kom
Šećer u prahu 250g
Maslac 250g
Med 150g
Cimet 5g
Bijeli biber 2g
Prašak za pecivo 7g