Paprenjak

lonac

Sastojci

Zlatni puder 600 g

Jaja 2kom

Šećer u prahu 250g

Maslac 250g

Med 150g

Cimet 5g

Bijeli biber 2g

Prašak za pecivo 7g

Priprema

Pjenastu umutiti maslac, dodati šećer u prahu, med, pa ponovo sjediniti. U priprmljenu masu dodati Zlatni puder, prašak za pecivo, pomiješani bijeli biiber i cimet. Sa kašikom lagano izmiješati sastojke pa sa rukom umijestiti tijesto. Kada je tijesto gotovo prekriti prozirnom folijom i odmoriti ga u hladnjaku jedan sat. Kada se tijesto odmorilo, pola tiejsta razvaljati na pobrašnjenu podlogu, utisnuti željeni kalup i oblikovati tijesto. Oblikovano tijesto staviti na papir za pečenje. Peći u rerni na 160°C, oko 20 minuta dok paprenjak ne porumeni. Ohladiti paprenjak i poslužiti.