Klas je među rijetkim proizvođačima koji brašnu ne dodaju nikakve enzime i aditive. Stalno radimo na unapređenju kvaliteta i danas možemo ponosno potvrditi da proizvodimo brašno vrhunskog kvaliteta kojem potrošači vjeruju. To potvrđuje i nova kampanja u kojoj krajnji potrošači iznose svoja pozitivna iskustva, daju savjete i nude recepte od Klasovog brašna.

Naše majke, domaćice, nane, bake, pekari, dijele svoja dobra iskustva, jer oni uvijek imaju šta reći. Oni imaju recepte koji traju, koji se prenose „s koljena na koljeno“ kao i savjet za izbor brašna. Jer, ako pogriješite u izboru brašna, niko vam ne garantuje uspjeh recepta.

Brašno, kao osnovna životna namirnica, u Klasu se proizvodi u strogo kontroliranim procesima i zdravstveno-higijenskim uslovima. Kompletan proizvodni proces je automatiziran i ni u jednom trenutku pšenica potrebna za proizvodnju se ne izlaže rizicima koji bi mogli narušiti njen tehnološki i zdravstveni kvalitet.

Klasov mlin za preradu pšenice je najveći i najsavremeniji mlin za preradu pšenice u jugoistočnoj Evropi, a njegov ukupni instalirani kapacitet je 450 tona dnevno. Klas proizvodi sve tipove brašna: T-400, T-500, T-550, T-710, T-850, T-1100. Proizvode se i namjenska brašna sa specificiranim kvalitativnim parametrima. Na tržištu je najprepoznatljiviji brend Zlatni puder (T-400), koji je već više od 40 godina apsolutni lider u kategoriji namjenskog brašna, te brašno T-500.

Zlatni puder

Klas je sedamdesetih godina prošlog vijeka bio među prvim proizvođačima koji je na ovim prostorima proizveo namjensko brašno T-400, pod brendom Zlatni puder. Od tada je prošlo više od 50 godina, a Zlatni puder je u svakom trenutku na bh. tržištu bio apsolutni lider u kategoriji namjenskog brašna.

Kad domaćice ne žele riskirati u kuhinji, a žele savršenu pitu, hljeb, pogaču ili kolač, tada obavezno biraju Zlatni puder, jer je sinonim za kvalitet, i to ne samo u BiH nego i na brojnim izvoznim tržištima (Crna Gora, Švedska, SAD, Holandija, Njemačka, Slovenija…).

Zlatni puder, kao i ostali tipovi brašna, proizvode se u Klasovom mlinu za preradu pšenice, koji je u jugoistočnoj Evropi najveći i najsavremeniji, potpuno automatizirani mlin, čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. Zahvaljujući novoj opremi, Klas odavno zauzima lidersku poziciju u proizvodnji mlinsko-pekarskih proizvoda u BiH.

T500

Brašno T-500 je jedan od najvažnijih Klasovih proizvoda. U poznatom je pakovanju koje naglašava sva prirodna i zdrava svojstva brašna samljevenog od najboljih sorti pšenice, posebno odabranih za razvijanje pita, hljebova, peciva i kolača.

Brašno, kao osnovna životna namirnica, u Klasu se proizvodi u strogo kontroliranim procesima i zdravstveno-higijenskim uslovimaa . Kompletan proizvodni proces je automatiziran i ni u jednom trenutku pšenica potrebna za proizvodnju se ne izlaže rizicima koji bi mogli narušiti njen tehnološki i  zdravstveni kvalitet.

Klasov mlin za preradu pšenice je najveći i najsavremeniji u jugoistočnoj Evropi, a njegov ukupni instalirani kapacitet je 450 tona dnevno. U pitanju je toranj mlin, kod kojeg je na višim spratovima instalirana oprema, dok je na nižim spratovima skladišni prostor. Zahvaljujući ovoj opremi, produktivnost proizvodnje je maksimalna, dok je kompletan proizvodni proces u mlinu vođen i automatiziran kompjuterski.

Preuzmite katalog naših proizvoda