Klas d.d. Sarajevo, s tradicijom dugom 120 godina (osnovan 1902.), vodeći je bh. Proizvođač u mlinsko-pekarskoj djelatnosti, te među vodećim proizvođačima tjestenine, slastičarskih i konditorskih proizvoda u BiH i regionu. Godišnje Klas proizvodi oko 80.000 tona hrane, a upošljava 544 radnika.

Osnovni cilj strategije i politike kvaliteta Klasa jeste proizvodnja kvalitetne, higijenski ispravne i sigurne hrane. Taj cilj Klas ostvaruje dosljednom primjenom standarda ISO 9001, ISO 14001 i HALAL, te ispunjenjem zahtjeva HACCP normi koje su podržali svjetski autoriteti kao što su FAO (Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu) i WHO (Svjetska zdravstvena organizacija).

Svaki segment proizvodnog procesa, počev od nabave sirovina i repromaterijala, preko njihovog skladištenja, do proizvodnje i isporuke gotovih proizvoda, savjesno prate vrhunski tehnolozi i radnici s dugogodišnjim iskustvom. Klas godišnje u sigurnost, zdravstvenu ispravnost hrane i kontrolu kvaliteta uloži oko pola miliona KM.

Savremen i automatiziran proces proizvodnje, tradicija, neprocjenjivo iskustvo, široki asortiman proizvoda i njihov vrhunski kvalitet, te povjerenje i zadovoljstvo potrošača, formula su uspjeha ove kompanije kako na domaćem tržištu tako i van granica BiH.

Širimo ljubav i užitak u dobroj hrani, čuvajući tradiciju kroz inovacije i pronalazeći put do srca svih ljudi.

Klasovi proizvodi su neizostavni dio trpeze svakog domaćinstva:

– u Bosni i Hercegovini do 2020. godine,

– u Adriatik Regionu do 2030. godine,

– prepoznatljivi i prisutni na svim tržištima svijeta do 2040. godine.

Ljudi – naši uposlenici su snaga i pokretač uspjeha

Tradicija – nastavljamo zadovoljavati potrošače čuvajući tradiciju kroz inovacije

Povjerenje – dosljedno ispunjavamo data obećanja

Znanje – lideri smo u inovacijama, spajamo tehnologiju s kreativnošću naših uposlenika

Kvalitet – naši proizvodi nadmašuju očekivanja potrošača

Ljubav – osnovni začin naših proizvoda

Naša tradicija