Prepoznatljivi dio svakog Klasovog maloprodajnog objekta (Bazar i Klas marketi) predstavlja odjel sa pekarskim proizvodima. Taj potpis stogodišnje tradicije i iskustva u pripremanju širokog asortimana raznih vrsta hljeba i peciva mirođija je koja naše prodavnice čini jedinstvenim i posebnim. Miris svježe pečenih bageta, kajzerica, čabata, pogača, somuna, kroasana, jastučića, savijača, pašteta, rolnica, pletenica, krofni ili pita nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Bilo da se radi o pekarskim delicijama pripremljenim u pećnicama na licu mjesta ili dostavljenih iz naše čuvene „Velepekare“, riječ je o visokokvalitetnim proizvodima najviših standarda. Proizvodni i prodajni timovi Klasa i Bazara konstantno rade na unapređenju i širenju pekarskog asortimana rukovodeći se isključivo potrebama i željama naših dragih kupaca.
Pomno prateći svjetske mega-trendove u ovoj oblasti, a opet pokušavajući da očuvamo duh bosanskohercegovačke tradicije i kulturoloških različitosti ovih prostora, trudimo se u svojoj ponudi imati lepezu proizvoda za svačiji ukus.
Projekat „Klas Bakery“ sadrži dva koncepta, samostalne i integrisane pekarske jedinice, koje pričaju istu priču o zadovoljnom kupcu koji u svakom trenutku zna gdje može kupiti mirisne i svježe omiljene pekarske proizvode.   

Do sada smo otvorili sva samostalna objekta Klas Bakery na Otoci i četiri integrisane jedinice u sklopu Bazar marketa u Sarajevu.

Asortiman Klas Bakery objekata sadrži  85% Klasovih specijalnih vrsta hljeba, peciva i kolača, te 15% Klasovih standardnih vrsta hljeba i peciva.

Adrese:

 

SARAJEVSKI KANTON
R.br. Prodavnica Adresa Radno vrijeme
1 Klas Bakery Otoka Brčanska bb 07:00 – 18:30h
2 BAZAR market UNITIC Fra Anđela Zvizdovića 1 07:00 – 18:30h
3 BAZAR market Grbavička 40 07:00 – 18:30h
4 BAZAR market Vojna Bolnica / Opća Bolnica S.S. Kranjčevića 07:00 – 18:30h
5 BAZAR market Vratnik Mejdan44 07:00 – 18:30h
6 Bakery Markale Ulica Mula Mustafe Bašeskije 4a 07:00 – 17:00h