Trokutići sa sirom i špinatom

lonac90 minuta

Sastojci

Pakovanje Klas jufke u kadici

150g neslanog putera

500g špinata

200-250g sira

Priprema

Istopite jednu kašiku putera u tavi i izdinstajte špinat. Skinite sa vatre i ohladite. Stavite špinat u ruku i stisnite da biste uklonili što više tečnosti iz njega, a zatim isti sitno nasjeckajte. Prebacite u posudu i promiješajte sir i začine. Zagrijati pećnicu na 200°C. U maloj tavi otopite preostali puter, pa ohladite. Otvorite pakovanje Klas jufke u kadici. Izvadite 1 list i stavite na radnu površinu, a ostatak pokrijte vlažnim ubrusom ili krpom. Odvojeni list jufke premažite s malo putera. Preko stavite drugi list i premažite s više putera. Izrežite složene listove jufke na 6 traka. Stavite kašiku punjenja blizu jednog ugla trake na kraj koji vam je najbliži, a zatim preklopite ugao jufke da biste zatvorili punjenje i oblikovali trokut  Nastavite savijanje trake (poput zastave), održavajući oblik trokuta. Stavite trokut, šav stranom prema dole, na veliki lim za pečenje i premažite puterom. Napravite više trokutića na isti način, upotrebljavajući svu jufku.

Pecite trokutiće u sredini rerne dok ne dobiju zlatno smeđu boju, 20 do 25 minuta.