Klas tjesteninu Tortiglioni Makaroni krupni pripremite prema uputama sa pakovanja. Paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite i isijecite na kockice. Ljutu papriku operite i očistite od sjemenki, pa je isijecite na trakice. Na vrelom ulju propržite sitno nasjeckani bijeli luk i papriku, dodajte pileću salamu koju ste, također, isijekli na trakice, pa je pržite dok ne porumeni. Dodajte paradajz, kečap, origano, sol i biber po ukusu. Na umjerenoj temperaturi dinstajte petnaestak minuta. Ubacite tjesteninu, promiješajte i ostavite još nekoliko minuta. Možete po želji izrendati sir. Ukrasite listovima peršuna ili bosiljka.
Pastašuta
30 minuta
Sastojci
500g Klas Tortiglioni Makaroni krupni
400g zrelog paradajza
Crvena ljuta paprika
Dvije čehne bijelog luka
200g pileće salame
1kašika maslinovog ulja
1kašika kečapa
Začinsko bilje (peršun, origano i bosiljak)
Začini (biber i so)