U čajnu šolju stavite malu kašičicu šećera, kvasac i malo mlake vode, promiješajte i ostaviti par minuta. Kada se kvasac nadođe, ulijte ga u mješavinu Klas brašna Tip – 710, kukuruznog brašna, šećera, ulja i soli i zamijesite dok se tijesto ne poveže. Prekriti čistom krpom i ostavite na toplom mjestu 35 minuta. Zagrijati rernu na 250°C, a zatim smanjiti na 220°C i ubaciti hljeb. Peći 25 – 30 minuta ovisno o jačini pećnice. Kada se hljeb ispeče, premazati ga vodom i prekriti čistom krpom.
Hljeb sa Klasovim brašnom T-710 uz dodatak kukuruznog brašna
75 minuta
Sastojci
5 supenih kašika kukuruznog brašna
1 kesica suhog kvasca
1 supena kašika šećera
1 kašičica soli
1 šoljica ulja
250ml mlake vode