Zlatne Fritule

lonac

Sastojci

Zlatni puder brašno 400g

Jogurt 150ml

Mlijeko 150ml

Jaja 4 kom

Šećer 30g

Prašak za pecivo 7g

Korica od jednog limuna 1

Šećer u prahu 200g

Ulje ½ lit

Priprema

U dublju posudu dodati brašno Zlatni puder, dodati prašak za pecivo, sitni šećer, koricu limuna pa sve
lagano izmiješati. Zatim u posudu dodati jaja, mlijeko, jogurt i miješati da se dobije srednje gusto tijesto
kao za uštipke. Tijesto prebaciti u dersir kesu sa okruglim kalupom i lagano istiskati masu u vrelo ulje.
Fitule pržiti da dobiju zlatnu boju i povremeno okrenuti. Kada su fritule gotove izvditi ih na papirni ubrus.
Servirati u prigodne zdjele i posuti šećerom u prahu. Po želji preliti sa voćnim prelivom.