Pakovanje Klas makarona skuhati u slanoj vodi prema uputama navedenim na pakovanju. Preporuka je da makarone budu skuhane al-dente.
U tavi kratko propržiti pileći file koji je predhodno isječen na kockice, posoljen i začinjen biberom, mješavinom suhih začina/ili žačinom za piletinu.
U posebnoj posudi pripremiti naribani sir.
Skuhane makarone ocijediti, te pola količine istreseti u predhodno zamašćenu tepsiju.
Poredati file preko makarona, i dodati malo sira, te preliti sa 200 ml vrhnja za kuhanje.
Onda istresti preko ostatak makarona i dobro posusti naribanim sirom.
Kratko peći u pećnici dok se sir ne otopi (cca 5 min).
U tavi kratko propržiti pileći file koji je predhodno isječen na kockice, posoljen i začinjen biberom, mješavinom suhih začina/ili žačinom za piletinu.
U posebnoj posudi pripremiti naribani sir.
Skuhane makarone ocijediti, te pola količine istreseti u predhodno zamašćenu tepsiju.
Poredati file preko makarona, i dodati malo sira, te preliti sa 200 ml vrhnja za kuhanje.
Onda istresti preko ostatak makarona i dobro posusti naribanim sirom.
Kratko peći u pećnici dok se sir ne otopi (cca 5 min).