Makarone skuhajte, procijedite i isperite pod mlazom hladne vode. Potopite gljive u vreloj vodi. Patlidžan operite i isijecite na kocke koje ćete potopiti u posoljenoj hladnoj vodi da odstoji pola sata. Paradajz ogulite i isijecite na kockice. Gljive izvadite iz vode, a vodu sačuvajte. Patlidžan procijedite i propržite na vrelom ulju, dodajte usitnjeni bijeli luk, paradajz i gljive. Dinstajte pet minuta, pa dolijte vodu od gljiva i kuhajte još deset minuta na umjerenoj temperaturi. Začinite po želji. Skuhanu, prema uputama sa pakovanja, Klas tjesteninu Fusilli izmiješajte sa sosom i nakon nekoliko minuta rasporedite u tanjire za jelo. Pospite izrendanim parmezanom i ukrasite zelenim začinskim biljem, prema želji.
Fussili tjestenina sa gljivama i patlidžanom
45 minuta
Sastojci
50g sušenih gljiva
400g patlidžana
4 paradajza
4 kašike maslinovog ulja
1 čehna bijelog luka
100g parmezana
Začini: Sol i biber