U malu zdjelicu ubaciti kvasac sa kašičicom šećera i malo mlakog mlijeka i ostaviti da se kvasac podigne. Kada se podigne dodati u posudu u kojoj smo odmjerili brašnoT-500, šećer, ulje, so, prašak za pecivo, jogurt, bjelanjak i mlako mlijeko i zamijesiti glatko tijesto. Prekriti čistom krpom i ostaviti na toplom mjestu 35 min. Nakon toga premijesiti, ostaviti 5 min da se tijesto odmori, razvući na 1 cm debljine. Premazati sa 1/2 rastopljenog putera, preklopiti na pola, ostaviti 5 minuta da odmori. Razvući na debljinu 1 cm premazati drugom polovinom rastopljenog putera, preklopiti na pola pa na četvrtinu i staviti u podmazan pleh. Prekriti krpom i ostaviti na toplom mjestu 35 min.
Premazati pogaču prije pečenja sa mješavinom žumanjka i supenom kašikom vode.
Zagrijati rernu na 250°C, ubaciti i smanjiti temperaturu na 220° C , peći 25 – 28 minuta . Pogaču izvaditi iz pećnice , premazati vodom i prekriti krpom.