U malu zdjelicu ubaciti kvasac sa kašičicom šećera i malo mlake vode i ostaviti da se kvasac podigne. Kada se kvasac aktivirao, dodati ga u posudu u kojoj smo odmjerili brašno T-710 ili T-500, kukuruzno brašno , so, ulje i vodu i zamijesiti hljeb. Prekriti čistom krpom i ostaviti na toplom mjestu 45 min. Nakon toga premijesiti i napraviti okrugli ili u obliku vekne hljeb, kao i bagete , staviti u podmazan pleh, prekriti krpom i ostaviti na toplom mjestu 30 min. Zagrijati rernu na 250°C, ubaciti hljeb i smanjiti temperaturu na 220° C , peći 32- 35 minuta ovisno o jačini pećnice. Hljeb izvaditi, premazati vodom i prekriti krpom.

Kukuruzni hljeb

Sastojci
500g Klas brašna T-710 ili T-500
7 supenih kašika kukuruznog brašna
malu kašičicu soli
vrećica ( 7g ) suhog kvasca
jednu kašičicu šećera
mala šoljica ulja
260 ml mlake vode