FIT je Klasov integralni keks proizveden 2015. godine, nastao u Odjelu za razvoj kompanije Klas, a na njemu se radilo nešto manje od godinu dana. Novi brand je u potpunosti djelo domaćih stručnjaka.

FIT se proizvodi u četiri okusa: ovsene pahuljice, ovsene pahuljice i lješnjak, s čokoladnim granulama i s kakaom i lješnjakom.

Radi se o zdravom proizvodu, a čak četvrtinu keksa čine ovsene pahuljice koje snižavaju holesterol i sprečavaju razvoj srčanih oboljenja. Ovsene pahuljice su značajan izvor dijetalnih vlakana i jedan od najboljih izvora tokotrienola (podvrsta vitamina E). Sadrže vitamin B1, B5, folnu kiselinu, biotin, vitamin E, kao i cink, magnezij, bakar, željezo, mangan.

Obroci od ovsa utiču na sporije povećanje nivoa šećera u krvi i usporavaju njegov pad na vrijednosti prije obroka. Stoga ćete se duže osjećati siti, te ćete manje jesti i lakše kontrolisati težinu. Studije su pokazale da žene koje unose više dijetalnih vlakana imaju manje cirkulišućeg estrogena, kao faktora rizika za rak dojke, dok su djeca koja su koristila ovas u ishrani imala 50% manje šansi da kasnije tokom života budu gojazni u odnosu na djecu koja ga nisu jela.