09.04.2020.

Dugih 68 godina se, u sarajevskom naselju Malta, proizvodi se naš najpoznatiji i najprodavaniji Klas polubijeli hljeb. Na ovom mjestu izgrađena je Velepekara koja od 1952.godine na usluzi Sarajevu i okolini te neprekidno isporučuje svježe i kvalitetne hljebove našim građanima.

Danas Velepekara, svojevrsni simbol grada, raspolaže sa najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju pekarskih proizvoda i posjeduje potpuno automatiziran proizvodni proces sa kapacitetom od 20.000 komada hljeba i peciva po satu.

“Klas Velepekara svaki dan proizvede više od 60 vrsta hljebova i peciva koje redovno isporučujemo svojim kupcima. Svi naši proizvodi napravljeni su uz poštivanje najvećih standarda kvalitete. Poslujemo u skladu sa strogim međunarodno priznatim certifikatima za upravljanje kvalitetom kao što su ISO, HACCP i Halal. Svi Klas proizvodi se transportuju zahvaljujući posebnoj tehnologiji dubokog smrzavanja, zbog čega pekarski proizvodi imaju rok trajanja od godinu dana. Takve proizvode je potrebno samo dopeći u mini pekari i oni budu automatski svježi i topli. Zahvaljujući ovoj činjenici mi svoje proizvode plasiramo u više od 20 zemalja svijeta” – navodi Boris Brković, direktor kompanije Klas.

Pored dnevnih hljebova koje proizvdimo u Velepekari, od kraja prošle godine započeli smo proizvodnju novih skockanih hljebova, s rokom trajanja od 30 dana. Dnevni kapacitet proizvodnje Skockanih hljebova je između 15.000 i 20.000 komada.

Pored svih trgovina u BiH gdje se mogu naći naši proizvodi, a od nedavno i hljebovi, posebno smo ponosni na naših 30 dobro opskrbljenih maloprodajnih lanaca Bazar i Klas trgovina.