01.04.2020.

Mada je Pionirska dolina u vrijeme pandemije koronavirusom zatvorena za posjetioce, svakodnevna ishrana i briga o životinjama koje se nalaze u zoološkom vrtu odvija se ustaljenom dinamikom i bez ikakvih poteškoća. Pomoć u tome dostavila je kompanija Klas.

Iako se uprava preduzeća Park u čijem sastavu je i Pionirska dolina ulaže napore da od dobavljača na vrijeme obezbijedi isporuku hrane i napitaka od kojih se svaki dan pripremaju obroci za životinje koje potiču iz svih krajeva svijeta, u tome ima svakako pomažu i društveno odgovorna preduzeća i dugogodišnji prijatelji Pionirske doline, čija podrška nije izostala ni u ovim vanrednim okolnostima.

Jedno od tih preduzeća jeste i preduzeće Klas koje svoje proizvode i u vrijeme pandemije donira za ishranu životinja u ovoj zelenoj oazi.

Tako je danas na adresu sarajevskog zoološkog vrta kompanija Klas isporučila ukupno 1.500 kilograma svojih proizvoda koji će se u narednim danima naći na meniju u sarajevskom zoološkom vrtu.

Hranioci koji svaki dan u timovima dolaze i vode brigu o životinjama u zoološkom vrtu narednih dana ukusne poslastice pripremat će za lame, berberske ovce, jelene lopatare, bizona, škotska goveda, eland antilope, zebra i alpake od mekinja kojih je iz Klasa u Pionirsku dolinu danas stiglo ukupno 1.200 kilograma.

Ostalih 300 kilograma hrane, proizvodi su kompanije Klas d.d., a osim ovih životinjama bit će posluženi i raznim vrstama peradi čiji dom je Pionirska dolina. Tu su svakako i labudovi, divlje patke i guske koje ovog proljeća uživaju u novouređenom ambijentu dva vještačka jezera.

Dio donirane hrane bit će i obrok za druge ptice, posebno divlje patke koje tokom doručka i ručka slobodno dolaze na jezera u Pionirskoj dolini. Primjer kompanije Klas d.d. mogu slijediti i druga društveno odgovorna preduzeća u Sarajevu, ali i BiH i to posebno u ovim kriznim momentima kad je kolektivna odgovornost i prijateljska saradnja, posebno domaćih firmi itekako značajna i potrebna svima.

Izvor: https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo-klas-poklonio-1-5-tona-hrane-za-zivotinje-u-pionirskoj-dolini/200401065?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=200401065&utm_campaign=Klix.ba+Facebook+status&fbclid=IwAR1NsM6CHhRzS5H8nVNzKcMGhp-2zenWyxZBdxkejd6G3ocJuIRR1-lDQLw