Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Rijaseteom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane za hiljadu najpotrebitijih porodica širom Bosne i Hercegovine.

“Sretni smo da na ovaj način tokom mjeseca ramazana, uoči Bajrama, unesemo malo topline i vedrine u kuće građana širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je pomoć zaista potrebna” – kazao je Dino Selimović, direktor Marketinga i komunikacija BBI BANKA.
“Ove godine smo odlučili da pakete dostavimo u svih devet muftijstava i to za naše povratnike. Na ovaj način želimo izraziti solidarnost sa njima, pokazati brigu i poručiti im da nisu sami. Zahvaljujemo se BBI banci koja svojim postupcima pokazuje da je društveno odgovorna institucija i zahvaljujemo se kompaniji Klas koja sudjeluje u ovom projektu sa nama” – izjavio je, Ibrahim ef. Malanović rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Već osmu godinu zajedno sa BBI BANKA Rijaset Islamske zajednice u BiH realizira ovu akciju podjele paketa za hiljadu porodica koje su u stanju potrebe.
Klas kao društveno odgovorna kompanija u saradnji s partnerima, Rijasetom IZ i BBI, i ove godine partner na ovom humanitarnom projektu.