Priprema nadjeva: propržiti nekoliko minuta sitno nasjeckani crveni luk, dodati meso, pobiberiti i posoliti po želji.
Otopiti puter i ulje u omjeru 1:1 i koristi smjesu za jufke.
Tepsiju za pečenje premazati mješavinom ulja i putera.
Izvaditi list jufke, premazati smjesom ulja i putera, staviti nadjev na sredinu te urolati, staviti u tepsiju. Ponoviti postupak sa ostalim listovima jufke, dok se tepsija ne popuni. Premazati četkicom složenu pitu mješavinom ulja i puetra. U zagrijanoj pećnici burek peći na temperaturi 250°C 15 tak minuta, a oda smanjiti temperaturu na 170°C i peći jos 20 tak minuta.
Ugasiti rernu. Izvaditi tepsiju iz rerne i preliti mješavinom (dvije kašike ulja i tri kašike vode). Vratiti još pet minuta u toplu rernu da pita omekša. Prijatno.

Burek

Sastojci
500g Klas jufka u kadici
350g mljevenog mesa
100g putera
1 mala šoljica ulja
Sol (po ukusu)
Crni biber/papar
3 glavice crvenog luka