30.06.2020.

Od ove sedmice kompanija Klas počinje svoj društveno odgovorni projekat u okviru kojeg će donirati značajne količine svojih novih, u foliju pakovanih i popularno nazvanih Skockanih hljebova, humanitarnim organizacijama u BiH. Donacija će trajati tri mjeseca, a hljeb će se distribuirati širom BiH. To je razlog zašto se Klas odlučio donirati svoje nove Skockane hljebove kojima je produžen rok trajanja.

Donacija je namijenjena za tri organizacije; Pomozi.ba u Sarajevu, Mozaik prijateljstva u Banja Luci i Pravi put u Mostaru kojima će Klas do septembra mjeseca svakodnevno isporučivati Skockane hljebove upakovane u najkvalitetniju ambalažu na tržištu kada su u pitanju pekarski proizvodi, kojima je produžen rok trajanja na 30 dana postignut pasterizacijom.

„ Aktivnim radom na poboljšanju uvjeta života osobama kojima je pomoć društva potrebna, rado podržavamo humanitarne organizacije, jer samo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom možemo doprinijeti rastu i razvoju naše zajednice.

Klas postoji već 117 godina i oduvijek je bio društveno odgovorna kompanija što potvrđuje prije svega svakodnevnom brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i sredini u kojoj posluje. Kompanija posebno njeguje odgovornost prema svojim kupcima i potrošačima, i to ponajprije proizvodnjom kvalitetnih proizvoda po najvišim ISO, Halal i HAACP standardima “ – istakao je Boris Brković, direktor kompanije Klas dd Sarajevo.

Vrijednost ukupne donacije iznosi 17.000 KM.