Pizza sa heljdinim brašnom

lonac40 minuta

Sastojci

130ml vode

200g Klas Heljdino brašno

30g Klas brašno T500

1 Jaje

½ kesice praška za pecivo

1 kašičica ulja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

Priprema

U zdjelu ulijte 130 ml vode, te dodajte Klasovo heljdino i T500 brašno, jaje, prašak za pecivo, ulje, sol i šećer, te sve umjesite. Ostavite da kratko odstoji, te tijesto razvucite oklagijom i stavite u tepsiju na pek papir.

Poredajte sastojke, tako da prvo ide kečap/paradajz sos, ako ste se za njega odlučili, a zatim sir, gljive, bosiljak, te pospite origanom.

Pizzu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite 30 minuta na 220 stepeni.

Za nadjev:
• 100g sira od ovčijeg ili kravljeg mlijeka
• 50g šampinjona
• 10g bosiljka
• Kečap/paradaz sos po želji
• Prstohvat origana

Nadjev po želji možete mijenjati i prilagođavati po svojim željama.