Hljeb sa pšeničnim i integralnim brašnom

Priprema

Pripremite hljeb sa pšeničnim brašnom, uz dodatak integralnog brašna po našem receptu i pošaljite fotografije istog s Klasovim proizvodom na slici i onima koji budu najkreativniji slijedi poklon paket iznenađenja.

Način pripreme hljeba:

U malu zdjelicu ubaciti kvasac sa kašičicom šećera i malo mlake vode i ostaviti da se kvasac podigne. Kada se kvasac aktivirao, dodati ga u posudu u kojoj smo odmjerili Klas brašno T-500, integralno brašno, sol i vodu i zamijesite hljeb. Prekriti čistom krpom i ostaviti na toplom mjestu 45 minuta. Nakon toga premijesiti i napraviti okrugli ili ukoliko više praktikujete, hljeb u obliku vekne, staviti u podmazan pleh, prekriti krpom i ostaviti na toplom mjestu 30 minuta. Zagrijati rernu na 250°C, zatim ubacite hljeb i smanjiti temperaturu na 220° C, peći između 35 i 37 minuta ovisno o jačini pećnice. Hljeb izvaditi, premazati vodom i prekriti krpom.